keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Jotain on muuttumassa!

Suomen palloilulajien ympärillä tapahtuu hienoja asioita. 
Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin kannustajajoukot Espanjassa herättivät ihastusta niin määränsä kuin huikean postiivisen fanituksensa ansiosta. Tuhannet fanit kannustivat kiihkeästi, iloitsivat jokaisesta onnistumisesta eivätkä antaneet häviönkään hetkellä periksi positiivisuudestaan. Ei ihme että esim. USA:n joukkueen tähtipelaaja Derrick Rose oli huumaantunut suomalaisten fanien hurraamisesta Susijengin tappionkin jälkeen.
Lentopallofanit eivät jää jälkeen. MM-kisoissa Puolassa niinikään tuhannet suomalaiset osoittavat kuinka fanitetaan! Huumaava kannustus ottelun joka hetkellä ja positiivinen iloinen tunnelma eivät jää huomiotta . 

Naisten maajoukkue ruotsin kaaduttua keväällä
Ensi viikonloppuna pelataan Malmössa ja Vantaan Energia Areenalla  salibandyn legendaarinen Finnkampen. Miesten ja naisten maajoukkueet kohtaavat  kerran molemmissa maissa. Olisi hienoa nähdä Vantaalla täysi sali vaikka salibandymaailmassa yleisön osallistumiskulttuuri ei olekaan vielä samanlaista kuin edellämainituissa lajeissa.Viime vuoden loppuotteluissa oli jo pientä lupausta ilmassa. Vuoden salibandytekonakin palkittu loppuunmyyty Happeen ja Classicin 4.liigafinaali Jyväskylässä oli huikea tapahtuma. Naisten tiivistunnelmaista ratkaisuotteluakin oli Pasilassa katsomassa runsaslukuinen yleisö vaikka mestaruuden voittanut SB-Pro joutuikin pelaamaan "lainahallissa".
  
Miesten MM-kisat pelataan Göteborgissa 5.–14.12.2014 jossa Scandinavium Arenalle mahtuu 12 000 katsojaa. Millainen yleisö sinne lähtee Suomen joukkuetta fanittamaan jää nähtäväksi.

Joulukuussa 2015 pelataan Tampereella naisten salibandyn MM-kisat, ja kisajärjestelyt ovat lähteneet jo kunnolla käyntiin. Kisojen pääsihteerin kuulumiset täällä . Kotikisoissa luulisi yleisöä ja tunnelmaa riittävän. 

Mediassa tapahtuu myös hyvää: Salibandyliiton ja salibandyliigan uudet yhdistyneet sivut ovat tyylikäs ja tervetullut uudistus . Naissalibandy.fikin on jo tottunut aluksi oudolta tuntuneeseen "huippu-urheilu"- linkkiin ;) … 

Pääkallon kesähaastattelusarja oli mainio. Sivuston miesten liigaan keskittyminen  tosin näkyy, 23 haastattelusta vain 4 oli naisten liigasta. Marko Pajun haastattelu tietysti kuuluu myös naisten salibandyyn. Joku voi aiheellisestikin kysyä miksei naissalibandy.fi tehnyt kesällä enemmän. Sivuston ollessa yhden ihmisen kontolla ei aika vain riittänyt, siksikin pääkallolle kiitos aktiivisuudesta.

Suomen naisten liigajoukkueiden itse tuottamaa uutisvirtaa kaivataan. Harjoitusotteluiden ja -turnausten uutisia olisi jo kaivannut. Pelejä pelattiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin mutta uutisointi jäi aika vähälle. Tiedossa on että seuroilla ei välttättä ole resursseja tiiviiseen tiedotukseen mutta silti…

Punainen kortti rasismille
Narinkkatorilla järjestetty salibandytapahtuma jossa palkittiin viime kauden onnistujat, pelattiin median ja legendojen sekä naisten All Starsin väliset ottelut sekä ratkaistiin katusählyn mestaruudet oli hieno tapahtuma joka valitettavasti sai turhaa kritiikkiä. Keskustelupalstoilla tapahtumaa vähäteltiin ja moista medianäkyvyyttä oisi haluttu samaan aikaan muualla olleisiin harjoitusturnauksiin. Naissalibandy.fi:n mielstä tapahtuma oli mainio, sateisesta säästä huolimatta  laji tuntui kiinnostavan paikalle saapuneen yleisön lisäksi myös ohikulkijoita jotka jäivät seuraamaan iloista tunnelmaa. Punainen kortti rasismille  -kannanotto oli myös  hieno !

Johtopäätös:
Positiivisuus ja ilo myös salibandykatsomoissa nostattaa niin  pelaajien kuin fanienkin motivaatiota ja lisää lajin näkyvyyttä ja suosiota!

Uutta iloista, vauhdikasta liigakautta odotellen… ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti