sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Eikä kaikki olekaan itsestään selvää

Tänään käynnistyy naisten salibandyliigan kevätkausi.  Viime vuonna tähän aikaan keskusteltiin huikeista tasoeroista ja sen vaikutuksesta liigaan. Silloinen mestarijoukkue Classic ja sittemmin vallan kaapannut SB-Pro olivat omassa luokassaan.
Nyt tilanne on toinen. Pirteästi liigakärkeen palannut NST tasapisteissä edellämainittujen  kanssa ja kevään kärkikamppailuista voi odottaa mielenkiintoista. Neljäntenä sarjassa oleva PSS Porvoosta on esiintynyt pirteästi kuten myös Koovee ja Papas. Pudotuspeleihin havittelevat myös positiivisesti yllättänyt M-team ja Erä III. Syyskaudella yllättävän vaisusti esiintynyt Happee saa terästäytyä havitellakseen viime vuoden mitalisijoja. Sarjapaikan säilyttämisestä saavat näillä näkymin taistella valmentajaakin vaihtanut TPS, Steelers JSB ja SB Vantaa.
Vuodenvaihteen suuri liigauutinen oli NST:n Jonna Mäkelän  paluu Kais Moran vahvuuteen Ruotsiin kesken kauden. Miten siirto vaikuttaa lappeenrantalaisten peliasenteeseen jää nähtäväksi.  Anni-Maija Seppänen on myös kunnossa joten suurempaan huoleen tuskin on aihetta.

Tänä vuonna pelataan myös naisten MM-kisat Tampereella. Vuoden ensimmäinen maajoukkueleiri pidetään helmikuussa ja tulevan maajoukkueen hahmottelu alkaa. Mielenkiinnolla odotellaan keitä leirille nimetään, liitolla kun on ollut tapana julkaista valittujen nimet vasta juuri ennen leiritystä.
MM-kisojen websivuille pääset tästä

Hallitseva maailmanmestari Ruotsi matkaa  4.-8. helmikuuta Poznaniin Puolaan MM-karsintoihin jaesittelee sinne valittuja pelaajia innebandy.se -sivuilla. Pelaajaesittely täällä

Hurjaa menoa!

Naisten salibandy on muuttunut fyysisemmäksi ja rajummaksi.  Syyskaudella asian  huonompi puoli sai kaksi hurjaa esimerkkiä kun marraskuussa EFT-turnauksessa  My Kippilä torpattin ottelussa Sveitsiä vastaan  rajusti valomainosta päin. (kuva)
Hurjannäköistä jälkeä, Kuva My Kippilän Twitter-arkistosta.

Hurjaa jälkeä syntyi myös Ruotsin liigassa kun Pixbo Wallenstamin pelaaja Isabell Krantz  ottelussa Telge SIBK:ta vastaan sai suuhun rajun iskun ikävin seurauksinKatso hurja kuva ja juttu Aftonbladetin sivuilta täällä.Vaikka fyysisyys  ja vauhti salibandyyn kuuluvatkin on naissalibandy.fi:n mielestä kyse ensisijaiseti taitolajista. Tuomareilla tuleekin olla tarkka linja jotteivat tämänkaltaiset uutiset yleistyisi ja pelaajien turvallisuudesta ei tarvitsisi olla huolissaan.
Naissalibandy.fi toivottaa hienoa kevätkautta naisten salibandylle, niin pelaajille kuin katsojillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti