sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Taisteleeko mestaruudesta tuttu kaksikko?

Runkosarja on saatu päätökseen ja sarjataulukon kärjessä ovat viime vuosilta tutut joukkueet SB-Pro ja Classic.  Vielä muutama ottelu sitten  ajateltiin että komean kauden pelannut NST Lappeenrannasta voisi sekoittaa pakkaa, mutta kahdella viimeisellä runkosarjan kierroksella joukkue notkahti, vai päättivätkö SB-Pro ja Classic vain tehdä asetelman selväksi näyttävillä voitoilla. Puolieräparitkin on jo ehditty valita joten:

Kauden alkaessa olivat monet sitä mieltä että Classic palaa mestariksi. Osin ennakkoarvioihin vaikuttivat Nurmijärveläisjoukkueen pelaajamuutokset, mutta kauden aikana SB-Pro on osoittanut että materiaalia löytyy laajalti. Naissalibandy.fi antaa runkosarjan erityismaininnan Hietamäen sisaruksille Lauralle ja Mirjalle, joiden peräänantamattomasta taistelutahdosta voi kuka tahansa ottaa mallia. SB- Pron runkosarjan voitto antaa odottaa paljon playoffseilta. Puolierävastustajakseen Kärkijoukkue valitsi M-teamin, odotetusti. M-team on viime kaudesta parantanut, yllättänyt iloisesti ja ansaitsee playoffspaikan.

Sisarukset Hietamäki, SB-Pro
Classicia puolestaa monet veikkasivat joukkueeksi joka palauttaa mestaruuden Tampereelle.  Matkalla playoffseihin  joukkue pelasi pariin otteeseen yllättävän vaisusti mutta jo Suomen Cupin loppuottelussa oli tuttu tahti yllä ja playoffsien alla Classic on parissa viimeisessä otelussa ollut vähintäänkin vakuuttava. Yllätys tuskin kenellekkään on se, että niin runkosarjan maali- kuin pistepörssinkin kärjessä ovat Classicin Eliisa Alanko ja Nina Rantala. Classic siis edelleen vahva mestarisuosikki SB-Pro:n ohella. Derbytunnelmiin päästään Tampereella kun Classic valitsi playoffsparikseen Kooveen jolla asennetta riittää vaikka Classic selvänä suosikkina peleihin lähteekin. Kooveen peli on kauden aikana nojannut vahvasti Kaupin sisaruksiin, riittääkö se, saamme nähdä.


NST Lappeenrannasta  teki paluun terävimpään kärkeen ja oli nappaamassa jopa runkosarjan voiton mutta jotain tapahtui loppumetreillä ja joukkue kärsi kaksi selkeää tappiota. Joukkueeseen palasi konkaripelaajia syksyn aikana ja se tuntui piristävän otteita. Jonna Mäkelä palasi yllättäen kesken kauden Ruotsiin Kais Moran riveihin, joten ovet ovat käyneet molempiin suuntiin.   Playoffseihin mentäessä NST on yllättäjän roolissa kuten myös playoffsvastustaja Papas joka on pelannut pirteän kauden. Odotettavissa tiukkoja pelejä.

PSS Porvoosta nousi hyvään kiitoon runkosarjan vanhetessa mutta paukut eivät ihan riittäneet kärkikolmikkoon. Joukkueen yhtenä kantavana voimana on pelannut maalivahti Krista Nieminen.
Krista Nieminen PSS

Playoffsien ehkä tiukin pari tuleekin tässä: PSS ja viime vuoden mitalijoukkue Happee. Jyväskyläläisten alkukausi ei paljon lupauksia antanut mutta niin vain playoffspaikka irtosi. Viimeisessa runkosarjan ottelussa Happee vielä voitti PSS:n porvoolaisten kotikentällä joten odotettavissa on tasaisia pelejä.

Viime vuoden loppuottelijoiden uskoisi menevän jatkoon mutta kahta muuta naissalibandy.fi ei ala veikkaamaan. Tiukkoja otteluita tulee varmasti. Tahto, yleisön kannustus ja jaksaminen ratkaisevat toiset kaksi jatkoon menijää. Kaikille joukkueille toivotetaan hienoja tapahtumarikkaita tiivistunnelmaisia playoffseja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti