tiistai 14. huhtikuuta 2015

Classic palautti mestaruuden Tampereelle ja muita uutisia

Eliisa Alanko
Niin siinä sitten kävi. Classic vei tytön takaisin kotiin. Kolmannessa loppuottelussa ei oikeastaan ollut mitään epäselvää, niin selvästi tamperelaiset veivät peliä.   Runkosarjan voittanut SB-Pro ei jotenkin vain päässyt peliin kiinni kunnolla. Kahdessa edellisessä ottelussa nurmijärveläiset  aloittivat vahvasti mutta Classicin henkinen tahtotila oli vahvempi ja voitto lohkesti joka loppuottelussa. Tamperelaisten kahdella ketjulla pelaaminen ei vauhdissa näkynyt. Viimeisessä ottelussa pisteet 4+1 saalistanut  Eliisa Alanko teki  pudotuspeleissä huikeat 18+6=24 ja oli avainpelaajia mestaruuden nappaamisessa.  Valmentaja Veli-Matti Koivunen kuitenkin nosti oikeutetusti mestaruuden koko joukkueen saavutukseksi: "Kyllähän tässä on naissalibandyn huippujoukkue."

Katariina Saarinen
Kuitenkin on mainittava Katariina Saarinen, Classicin ja mikseipä koko suomalaisen naissalibandyn ikoni. "Kassu" nappasi kahdeksannen mestaruutensa korostaen joukkueensa henkistä ja fyysistä kestävyyttä. Ja lopettamispäätöksestä ei tietoakaan :)

Mestaruusjuhlintaa himmensi hieman  Alisa Pölläsen loukkaantuminen toisessa erässä. Nyt odotellaan jännityksellä minkälaatuisesta vammasta on kyse. Pölläsen osallistumista MM-kotikisoihin toivovat kaikki.

Edellisen kauden pronssijoukkue Happee sai kylmää kyytiä kun NST palasi mitalikantaan tylyttämällä lukemat 10-1 yli 500-päisen kotikatsomon riemuksi.  Happeen saavutus oli kuitenkin alkukauteen nähden hyvä.

Porvoosta kuuluu tätä kirjoitettaessa kummia! PSS:n valmennus vaihtuu kun seura ei jatkanutkaan Juha Kankaanpään ja Christian Bremerin sopimuksia. Kuitenkin PSS pelasi hienon kauden joten ratkaisu tuntuu oudolta. Asiasta lisäuutisia odotellen...

Uusia joukkueita naisten liigaan: O2-Jyväskylä ja Joutsenon Kataja, joka pudotti Steelers JSB:n takaisin divariin. SB Vantaa niinikään putosi liigasta.

Ruotsissa finaalissa Globenissa on luvassa suomalaisillekin jännitystä. Naisten lopputottelussa pelaavat Kais Mora jonka maalia vartioi Jonna Mäkelä, ja vastassa on Rönnby Tigers Västeråsista jossa pelaavat ex-SB-Prolaiset Mira WIckman ja Laura Loisa. Ruotsin mestaruus ratkeaa 18.4.2015.

Sveitsissä pelataan samana päivänä finaali Dietlikon -Piranha Chur. Piranha Churissa pelaavat suomalaiset Mia Karjalainen, Tiia Ukkonen ja Katri Luomaniemi.

Mirva Laitisen joukkue SC Vítkovice Oxdog Tsekeissä hävisi seitsemännen välieräpelinsä ja putosi loppuottelusta kuitenkin lunastaen pronssin.

Maajoukkue matkustaa ottamaan tuntumaa muiden maiden huippuihin EFT-turnaukseen Sveitsin Wiliin 24.-26.4.2015 ja siitä alkaakin sitten valmistautuminen joulukuun MM-kotikisoihin Tampereella! Naisten EFT:hen matkaava joukkue täällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti