perjantai 7. helmikuuta 2020

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin finaalista

Salibandyn TEHO Sport Suomen Cupin finaalit pelataan huomenna lauantaina 8. helmikuuta Tallinnassa, Tallinnan teknillisen korkeakoulun urheiluhallilla, ja ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolella.
Naisten finaalissa kohtaavat PSS Porvoosta ja SB-Pro Nurmijärveltä.
PSS:llä on tällä kertaa hyvä mahdollisuus ottaa Cup-pokaali Porvooseen.
Vaikka SB-Pro onkin liigan sarjataulukon kärkipaikalla, on PSS ErVin kanssa tasapisteissä  kintereillä. Kaksi edellistä keskinäistä ottelua liigassa ovat päättyneet porvoolaisten voittoon, joten henkinen ote on PSS:llä.

Cup-finaalissa avainasemassa ovat maalivahdit. Molempien joukkueiden veräjänvartijat ovat vaikeita ohitettavia, jos vain peliasenne on ottelussa kohdillaan. Molemmat joukkueet lienevat opiskelleet toistensa pelitavat jo liigassa, joten voittoon vie lähinnä asenne, halu voittaa.
SB-Pron kannattaa varoa porvoolaisten nopeita vastahyökkäyksiä. Ella Holmbergin johtama ketju on vaarallinen unohtamatta Inka Lampista ja Annina Levälampea.
PSS saa varautua Karoliina Kujalan maalinälkään sekä Hietamäen sisarusten yhteistyöhön. Myös toinen sisaruspari Heidi ja Jaana Lirkki  kannattaa ottaa tarkkailuun. Ina Lemisen napakkaa laukausta ei myöskään saa unohtaa.
Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Vielä finaalien järjestämisestä Tallinnassa: Finaalille haetaan varmasti näyttävyyttä viemällä se ulkomaiseen halliin. Jotenkin ajatukset vievät jo hylättyyn Superfinaalitapahtumaan, olisiko sitä kehittämällä kuitenkin saatu näkyvyyttä lajille? Nykyinen malli on monen mielestä urheilullisempi, mutta jos samaan aikaan surraan varsinkin naissalibandyn puolella näkymättömyyttä mediassa ja vähäisiä yleisömääriä... olisiko Ruotsin malli sittenkin siinä mielessä parempi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti