keskiviikko 19. elokuuta 2020

Tiltu Siltanen ja Mirva Laitinen valmiina kauteen

Vuodesta 2020  muotoutui sellainen jota kukaan ei olisi osannut aavistaa. Koronaviruksen takia koko maailma muuttui ja joskus tuntuu kuin eläisimme jotain elokuvaa jota ei  todeksi uskoisi. Myös urheilumaailma lamaantui, sarjat ja liigat jäivät kesken, eikä vieläkään voida varmasti sanoa millainen seuraavasta kaudesta tulee. 

Näissä tunnelmissa naissalibandy.fi sai tilaisuuden kysellä kahden kokeneen pelaajan tunnelmia  uuden kauden lähestyessä. Pikahaastattelussa  Tiltu Siltanen ja Mirva Laitinen.


Tiltu Siltanen keskittyy maaotteluun
Maajoukkuemaalivahti Tiltu Siltanen päätti siirtyä SB-Prosta Ruotsin liigan Malmö FBC:hen.  Näin Tiltu vastaili kysymyksiin:

1. Miten on kesän harjoittelu onnistunut?

- "Kesäharjoittelu meni mukavasti. Kerrankin oli aikaa keskittyä harjoitteluun enemmän ja työstää kehityskohteita. Lajia on tullut harjoiteltua normaalia vähemmän koronasta johtuen. Heinäkuussa kävin kerran viikossa tiikereiden miesten treeneissä ja toisen kerran viikossa järjestelin itselleni maalivahtiharjoitukset muutaman laukojan voimin. Aika paljon olen keskittynyt siis fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen, joissa pääpaino kestävyydessä ja lihasvoimassa. Apuja fysiikkaharjoitteluun olen saanut SB-Pron fysiikkavalmentajalta Jarilta.


2.  Ovatko korona ja se tuomat rajoitukset vaikuttaneet valmistautumiseen, ja miten luulet sen vaikuttavan tulevaan kauteen?

- "Tottakai on, mutta loppujen lopuksi tämä koronatauko teki ainakin itselleni hyvää. Sain pitkästä aikaa hieman pidemmän ylimenokauden ja koska kesällä ei järjestetty maajoukkueleirityksiä, on voinut keskittyä puhtaasti kehittämään ominaisuuksia. Uskon että minä ja moni muu ollaan paremmassa fyysisessä kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan. Lisäksi pienen tauon jälkeen laji maistuu entistä paremmin ja intoa piisaa 😄.

3. Millaiset odotukset sinulla on oman joukkueesi kaudesta?

- "Mulla on suuret odotukset meidän tulevalle kaudelle. On hauska lähteä pelaamaan uutta sarjaa ilman ennakko-odotuksia/tietoa vastustajista. Meillä on hyvä joukkuehenki ja kova asenne tekemiseen, joten uskon meillä olevan mahdollisuuksia vaikka ja mihin ☺️.


Mirva Laitinen vauhdissa
Kokenut Mirva Laitinen valmistautuu ErVinaisten tulevaan kauteen ja vastaili kysymyksiin seuraavasti:

1. Miten onnistuivat kesän harjoittelut?

- "Erinomaisesti on kesän harjoittelut onnistuneet. Olen pystynyt harjoittelemaan paljon ja kiinnittämään huomiota omiin kehityskohteisiin. Itselleni tavallista pidempi valmistautumisjakso kauteen sopi tähän kohtaan loistavasti, vaikka tietysti oli harmi, että kausi loppui kesken.  

2.  Ovatko korona ja se tuomat rajoitukset vaikuttaneet valmistautumiseen, ja miten luulet sen vaikuttavan tulevaan kauteen?

- "Korona on jo nyt vaikuttanut paljon tulevaan kauteen, sillä yhteistä harjoitteluaikaa joukkueen kanssa on ollut  vähemmän kuin aiempina vuosina, ja pelaajien oma vastuu harjoittelusta on kasvanut merkittävästi. Varmasti kaikki elämme tällä hetkellä epävarmuudessa, ja rajoituksia saattaa tulla lyhyelläkin aikavälillä, joten ainoa vaihtoehto on elää päivä kerrallaan ja nauttia pelaamisesta. Toivon tietysti, että kausi on mahdollista aloittaa ja pelata kaikesta huolimatta. Varmasti myös joukkueiden välillä on tavallista enemmän eroja valmistautumisessa. Rajoitusten ja testaamisten takia kokoonpanoihin saattaa tulla muutoksia nopeastikin.

3. Millaiset odotukset sinulla on oman joukkueesi kaudesta?

- "Odotan tulevaa kautta ennakkoluulottomalla ja innokkaalla mielellä. Vaihtuvuutta joukkueessamme on ollut paljon, ja kokeneempien pelaajien on otettava vastuuta joukkueen menestyksestä ja liigassa debytoivien nuorien lahjakkuuksien on noustava liigan edellyttävälle huipputasolle. Uskon, että jokainen joukkue liigassa on voitettavissa, mutta meidän joukkueen on pystyttävä joka pelissä pelaamaan omalla parhaalla tasollaan ja kehityttävä joukkueena kauden edetessä.


Liigakauden alkua odotellessa... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti