maanantai 1. lokakuuta 2018

Kaupin sisarusten kuulumisia Ruotsin liigasta

Viime kauden jälkeen yksi kovimmista uutisista naisten salibandypiireissä oli Kaupin sisarusten siirtyminen Ruotsin liigaan pelaamaan. Aika odotetustikin osoitteeksi tarkentui kaksi edellistä Ruotsin mestaruutta voittaneen IKSU.  Nyt Ruotsin liiga on jo käynnissä ja IKSU johtaa kahden ottelukierroksen jälkeen. Eilen pelattiin ottelu Karlstad IBKta vastaa jonka IKSU voitti 10-1. Veera Kauppi teki maaleista kaksi.  Ennen ottelua Veera ehti kertoa siskosten sopeutumisesta Ruotsiin seuraavasti:


Veera Kauppi ottelussa Karlstad IBK:ta vastaan 30.9.2018.
Kuva: Tomas Brandt-Wangel

1. Miten olette kotiutuneet ?

- "Kotiutuminen on sujunut erittäin hyvin. Loppujen lopuksi täällä on monet arkiset asiat tosi samanlaisia kuin Suomessakin, joten ei ole ollut vaikeaa sopeutua. Joukkue on ottanut meidät myös todella lämpimästi vastaan, mikä on helpottanut tänne siirtymistä."

2. Miten kausi on alkanut pelillisesti?

- "Uusi taktiikka ja uudet pelikaverit ovat tuottaneet vielä aika paljon mutkikkaita tilanteita meille, mutta eteenpäin mennään koko ajan! Ensimmäinen sarjapeli oli ehkä hiukan sellainen, että mentiin enemmän tunteella kuin järjellä (😂). Kyllähän se kuitenkin ihan hyvin meiltä molemmilta sujui, vaikka paljon on vielä opittavaa jengin taktisen puolen asioissa sekä uusien pelaajien kanssa pelaamisessa. Joukkue oli tuossa pelissä tehokas hyökkäyspäässä, mikä on tietysti tärkeää."

3. Onko joukkueen harjoittelukulttuuri erilaista kuin suomen joukkueilla?

- "Täällä pelataan todella paljon 5vs5 peliä, mikä on meidän mielestä hyvä juttu. Myös alku- ja loppuverryttelyt ovat erilaisia. Totta kai vastaan on tullut paljon uusia asioita, mutta tuo on ehkä harjoittelussa se isoin ero. Välillä naureskellaan, että täällä tehdään ylipäätään kaikki asiat päinvastoin kuin Suomessa..."

4. Millaisilta liigaottelut tuntuvat suomen vastaaviin verrattuna?

- "Yhden pelin perusteella ei vielä hirveän isoa mielipidettä saa rakennettua, mutta harjoituspelien ja reenien perusteella vauhti on täällä kovempi. Peli etenee päästä päähän ja rauhallisia hetkiä tulee harvoin. Joukkueet haluavat antaa painetta korkealta ja se tekee pelistä vauhdikasta. Täytyy olla hyvässä kunnossa, että jaksaa painaa kokonaisia otteluita tuoreella jalalla. Täällä saa myös pelata hieman kovempaa kuin Suomessa, mikä kyllä sopii meille molemmille hyvin."

Oona Kauppi ottelussa Karlstad IBK:ta vastaan 30.9.2018. 
Kuva: Tomas Brandt-Wangel

5. Mitkä ovat odotukset kauden suhteen?

- "Tietysti toivomme oppivamme paljon uutta ja kehittyvämme pelaajina. Haluamme auttaa joukkuetta voittamaan niin liigan kuin vuodenvaihteen Champions Cupin, joten odotukset ovat todella korkealla. Tärkein juttu meille on kuitenkin nauttia pelaamisesta ja siitä että saamme pelata täällä ja olla osa tätä joukkuetta."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti