keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Saadaanko naisten salibandyliigassa uusi mestari?
Arla Salo ( kuva: Jari Turunen)
Naisten salibandyliigan sarjataulukko on kevätkauden alkaessa todella tasainen. Kuuden parhaan joukkoon on kymmenestä joukkueesta mahdollisuudet vielä  seitsemällä. Pienoisella karkumatkalla olevan PSS:n takana  kamppaillaan ottelu ottelulta runkosarjan sijoituksista playoffs-linjan yläpuolelle. Seuraavassa hieman pohdintaa ja ennakkoveikkauksia joukkueista:

PSS
- Pitkäjänteinen työ tuntuu kantavan hedelmää, syyskauden vahvat esitykset ovat vieneet joukkueen jo pienoiselle karkumatkalle. Kuukauden pelaajaksikin valittu maalivahti Arla Salon vakuuttava pelikunto  ja joukkueen tiukka puolustuspeli ovat vaikeasti lyötävissä. Runkosarjan ykköspaikka enemmän kuin lähellä.


SB-Pro
Pitääkö SB-Pro vastustaja kurissa?
- Ennakkoon varmana mestarina kauteen lähtenyt joukkue on pelannut ailahtelevaisesti.  Syyskauden valmennuspuolen ongelmat ovat vieneet osan keskittymisestä, mutta pelaajamateriaaliin nähden on peleistä puuttunut tasaisuus. Joukkueeseen palannut Elina Kujala ja uusiutunut valmennus voivat  tuoda tarvittavaa vakautta playoffs -peleihin.
EräViikingit
- Viime kauden pronssi antoi viitteitä oikeasta suunnasta ja syyskaudella joukkue osoitti kovaa taisteluhenkeä.  Suomen Cupin loppuottelupaikka on jo taskussa ja  runkosarjan kärkisijat ovat ulottuvilla. Kova vastus playoffseissa kenelle tahansa.

SSRA
- Taistelijajoukkue jolla on potentiaalia. Sanna Ristelin rannelaukaus ja koko joukkueen peräänantamattomuus voivat vielä yllättää.

Koovee
- Ennen kauden alkua liikkui joukkueesta monenlaista huhua , kuiskailtiin jopa siitä ettei kokonaista joukkuetta saataisi edes kasaan. Myös Kaupin sisarusten siirtymistä  Ruotsiin  pidettiin Kooveen joukkueelle liian suurena menetyksenä. Kuitenkin tamperelaiset ovat osoittaneet olevansa kova vastus nykyiselläänkin. Ellinoora Huotari voi nousta isoon rooliin kevään mittelöissä.

TPS
- Turkulaisilta odotettiin kauden alussa ehkä varmempaa otetta, mutta playoffspaikka on kuitenkin lähellä. Sofia Leino ja Laura Rantanen ovat maalipörssin top 5:ssä ja otteluita jäljellä.

Nuoruutta ja kokemusta
Pelicans SB
- Liigaan noussut Pelicans on hetkittäin pelannut näyttävää ja tehokasta salibandya, mutta ailahtelevaisuus otteissa pitää joukkuetta toistaiseksi aivan playoffs -linjan alapuolella. Nuori taituri Sofia Mittentag (kuvassa kokeneen Anne Haapasalon kanssa) ja hyvällä otteella pelaava Juulia Kataja kannattaa pistää mieleen kevään koitoksissa.Classic
- pelaajamateriaaliltaan kovasti uudistunut Classic hakee linjaansa edelleen. Vaikka pistepörssin kärjessä ovatkin Denisa Ferecikova ja Michaela Sponiarova joutuu joukkue tekemään kovan työn selvitäkseen playoffseihin. Alisa Pöllänen on siirtynyt takaisin Classicin organisaation ja saattaa vaikuttaa joukkueen suorituksiin paljonkin jos kunto sallii pelaamisen. Vahvistusta tuo myös joukkueeseen siirtynyt Milja Kiviharju.

ÅIF
- yllätysvoitto EräViikingeistä ei muuta tosiasiaa että nykyisellään ei joukkueella ole asiaa kärkikahinoihin.

NST
-  Joukkueen kausi on ollut hakemista, keinoa otteiden kohentumiseen ei ole löydetty ja turhautuminen näkyy jäähypörssin ykkös- ja kakkossijoituksissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti